Algemene informatie

  • Naam:Boris
  • Functie:Service Delivery Specialist
  • Gestart:2012
  • Leeftijd:36

Kun je iets vertellen over jouw functie en team?

Ik werk als Service Delivery Specialist Automation & Orchestration in een dynamisch team met acht specialisten uit verschillende kennisgebieden. Vanuit alle kennisteams (Cloud, Datacenter, Access en Connectivity) van Telindus zijn er mensen aangesteld die zich focussen op automation & orchestration. We maken deel uit van een virtueel team, dat heeft het voordeel dat je heel zelfstandig werkt maar toch met collega’s kunt sparren. We overleggen bijvoorbeeld met elkaar via Slack, dit is een communicatieplatform waar we op een laagdrempelige manier informatie delen en dat is dan meteen beschikbaar voor de hele groep.

Met wat voor soort projecten houd je je bezig?

We voeren projecten uit waarbij zoveel mogelijk beheerstaken geautomatiseerd worden door middel van automation & orchestration tools. We verzorgen ook de implementatie projecten van netwerken, storage en compute waarbij we zoveel mogelijk proberen te automatiseren. Over het algemeen bezoek ik grote organisaties, je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld overheidsinstanties. Zij beschikken over een grote en complexe ICT-infrastructuur waar veel beheertaken geautomatiseerd moeten worden.

Hoe houd je je kennis bij?

Door de projecten die wij doen bij klanten komen we altijd in aanraking met de nieuwste technologieën. Voor het ontwikkelen van automation & orchestration maak ik gebruik van JavaScript en PowerShell. Via onze partners blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen wij al kennis opdoen voordat we de projecten bij de klanten implementeren daardoor loop je als Engineer altijd voorop. Afgelopen jaren heb ik bijvoorbeeld VMworld, NetApp Insight en Cisco Live bezocht. Binnen Telindus hebben we een eigen lab waar we de nieuwste technologieën kunnen testen. Daarnaast is binnen de projecten ook ruimte om je te verdiepen in nieuwe technologieën.

In plaats van enkel network, compute of storage neer te zetten worden we steeds meer betrokken bij het succesvol in beheer nemen van deze resources via automation”

Waar ben je het meest trots op?

Het automatiseren van de data migratie bij een grote universiteit in Nederland. Hierbij moet 150TB van een groot Windows File Sharing cluster naar NetApp gemigreerd worden. De rechten en data moeten correct en consistent overgezet worden net als de DFS, Quota en AD objecten. Dit heb ik volledig geautomatiseerd met PowerShell en het kan tevens gebruikt worden voor volgende migraties.

Hoe heb jij Telindus de afgelopen jaren zien veranderen?

Telindus is van hardware georiënteerde oplossingen naar software georiënteerde oplossingen gegaan. Alle projecten die we doen bevatten steeds meer Professional Services op het gebied van software automatisering en orchestration. In plaats van enkel network, compute of storage neer te zetten worden we steeds meer betrokken bij het succesvol in beheer nemen van deze resources via automation. Dat betekent voor mij bijvoorbeeld dat ik meer kennis moet hebben over de ontwikkeling van nieuwe technologieën. We leveren meer maatwerk aan de klant en daardoor zijn de projecten uitdagender. Niet alleen technisch maar ook projectmatig zijn de projecten uitdagender omdat het schrijven van een design en het bepalen van de scope steeds complexer wordt.

Ook aan de slag bij Telindus?

Hieronder vind je een aantal vacatures die interessant voor je kunnen zijn.

Ervaringen