Algemene informatie

  • Naam:Bryan
  • Functie:Cyber Security Specialist
  • Gestart:2018
  • Leeftijd:30

Waarom heb jij gekozen om bij Telindus te werken?

Telindus is een grote Managed Service Provider in Nederland en heeft uitgebreide kennis op het gebied van connectiviteit en infra. Maar niet alle klanten zijn op de hoogte dat we ook uitstekende security services leveren. Telindus heeft als doel voor haar klanten ook de beste partner te zijn om essentiële communicatie-infrastructuren te beschermen. Dat spreekt mij enorm aan.

Telindus is een wendbare organisatie. Je hebt de mogelijkheid om Agile te werken, er wordt niet in hokjes gedacht en iedereen is behulpzaam. Er heerst een leuke bedrijfscultuur met opleidingsmogelijkheden waar input voor innovatie en verbeteringen wordt gewaardeerd. Je hebt een gezamenlijk doel en onze directie heeft een duidelijke focus wat betreft visie, missie en strategie. Successen worden samen gevierd, dat geeft energie en dan weet je waar je het voor doet!

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

Ik heb verschillende rollen binnen Telindus Security: Security Specialist, Technisch Manager & Thought Leader.

Op dit moment bouw ik aan het Telindus Security portfolio en ben het technisch security geweten van onze Director Security. Ik ondersteun bij het maken van de juiste strategische keuzes op het gebied van MDR, MSSP en SOC zodat we een technologisch voordeel behouden binnen de branche. Samen met de afdeling Strategy & Solutions denk ik na over de lange termijn doelstellingen en een “big-picture” roadmap. Met mijn cyber security CTO-achtige en thought leader-rol ben ik samen met het team in staat nieuwe en innoverende technologieën ontwikkelen.

Security moet volgens ons niet alleen een puntoplossing zijn, maar moet in elke omgeving worden toegepast. Hiervoor gebruiken wij verschillende concepten en frameworks maar ook open architectuur waar alle oplossingen met elkaar samenwerken. Op deze manier ontstaat er een integrale en productonafhankelijke aanpak voor onze klanten.

“Er heerst  een leuke bedrijfscultuur met opleidingsmogelijkheden waar input voor innovatie en verbeteringen wordt gewaardeerd.”

Wat heb je voor stappen gemaakt om hier te komen?

In het begin van mijn carrière kreeg ik een baan aangeboden omdat ik een relevant diploma had. Maar de afgelopen jaren ben ik gerekruteerd op basis van de ervaring die ik heb opgedaan. Ik kreeg nieuwe posities op basis van de rollen die ik eerder heb ingevuld. Bij dit soort projecten heerst vaak een schaarste op de arbeidsmarkt. Eerdere rollen die ik heb uitgevoerd zijn: opstarten van een aantal grote SOC-projecten, inrichten van SIEM-omgevingen, geven van security advies op zowel tactisch als strategisch niveau en productmanagement m.b.t. het ontwikkelen en positioneren van de ‘managed security service provider’ diensten.

Onderwijs en training zijn belangrijk, je moet bijblijven! IT is een zeer dynamische wereld. Ontwikkelingen gaan snel maar dat maakt het juist uitdagend en het helpt mij beter worden in mijn vak. Maar als je echt wil groeien dan is passie voor je werk misschien nog wel het belangrijker. Security is echt mijn hobby. Ik lees artikelen en whitepapers waardoor ik op de hoogte ben van de nieuwste trends en dat neem ik mee in mijn werk. Ik zoek hierdoor nieuwe partnerships op en weet waar de markt om vraagt.

Wat voor ontwikkelingen zie jij binnen je vakgebied?

Organisaties automatiseren veel processen en we produceren steeds meer data. Wanneer we daar analytics op toe passen krijgen we meer inzicht. Zo maken we het voorspelbaar. Op basis hiervan geven we verschillende nieuwe innovaties vorm waardoor ook cybersecurity groeit. De bescherming van deze data is essentieel voor een organisatie. Een ander ding is IOT en hoe we omgaan met de groei en de veiligheid hiervan en de daaropvolgende risico’s. Privacy, data lake, analytics, security & cloud ontwikkelen zich in een razend tempo, en ook met een groeiend tekort aan specialisten wordt outsourcing nog belangrijker.

Endpoint de nieuwe perimeter, waardoor risico’s beheersbaarder worden, is noodzakelijk. Je krijgt hierdoor grip op wat er in je organisatie binnen komt zoals malware. Maar je krijgt ook inzicht op de gegevens die uit je organisatie verdwijnen zoals vertrouwelijke data. Er is gelukkig steeds meer bewustwording rond security, nieuwe producten worden standaard ontwikkeld met beveiliging. Op deze manier zie je dat beveiliging over een paar jaar overal aanwezig is. Security Orchestration & Automation en response kom je meer en meer tegen. Managed Detection & response speelt daardoor een belangrijkere rol in de Cyber Security Industrie.

Ik probeer altijd te kijken naar de invloed van innovaties op onze producten en hoe we hierop in kunnen spelen. Wat zijn de ontbrekende schakels in het portfolio van Telindus die we nodig hebben om voorop te blijven lopen? Met glasvezel encryptie en FIPS-compliance hebben we bijvoorbeeld al veel kunnen doen omdat we anticiperen op deze innovaties.

Ervaringen