Algemene informatie

  • Naam:Jan
  • Functie:Pre Sales Consultant
  • Gestart:2017
  • Leeftijd:50

Kun je iets vertellen over jouw functie?

Als consultant ben ik het verlengstuk van onze Sales organisatie. Dit betekent dat ik het technisch geweten ben van mijn klant. Dit is een zeer inspirerende rol omdat ik op het snijvlak zit van wat techniek en functionaliteit een klant kan bieden. In mijn functie volg ik de ontwikkelingen bij de fabrikanten op de voet en maak ik hierin de vertaling tussen nut en noodzaak. Door het onderscheidend vermogen van de organisatie zijn we in staat om vraagstukken concreet te maken en uit te werken, in zowel teamverband als individu. Mijn bouwstenen tot succes zijn geloofwaardigheid en overtuiging gekoppeld aan een brede technische expertise en marktkennis. Door deze ervaring ben ik in staat om een brug te slaan tussen IT en de specifieke klantvraag. Het nieuwe missie-statement van Telindus is niet voor niks aangepast naar “leading in smart secure IT platforms”.

Hoe ziet jouw team eruit?

De afdeling consultancy waarbinnen ik nu werkzaam ben, bestaat uit groep van in totaal zo’n 17 personen onder de bezielende leiding van één manager. Gezamenlijk wordt er gekeken naar vraag en aanbod. De verwachting is dat op korte termijn de consultants toe treden tot customer excellentie teams wat een dwarsdoorsnede van de organisatie is. Vanuit diverse disciplines worden mensen toegevoegd aan deze teams, zodat gezamenlijk kan worden bepaald wat de beste strategie is. Zo kunnen we de beste keuze maken om in bijvoorbeeld een RFP met het winnende bod over te blijven. Binnen de markt is een duidelijke transitie naar cloud en software defined oplossingen zichtbaar. Wij zijn op dit moment hard op zoek naar collega’s die het team komen versterken. Ik nodig dus  mensen van harte uit om eens op de website te kijken naar onze vacatures.

Wat maakt Telindus voor jou uniek?

Het fijne van de Telindus organisatie is dat er zeer gedifferentieerde en brede kennis aanwezig is op multifunctioneel niveau. Dus waar veel bedrijven kennis hebben van een bepaald segment of techniek is de Telindus organisatie wat minder te vangen onder één noemer en is adoptie van nieuwe vooruitstrevende technieken of toepassingen nooit ver weg. Hiervoor dragen afdelingen als Innovation en Strategy & Solutions zorg voor.

Telindus is een organisatie met een work hard play hard attitude. Dit betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ambitie. Het functiehuis, wat binnen de organisatie door de moedermaatschappij Proximus is gelanceerd, geeft ruimte tot een dergelijke ontwikkeling in profiel of functie.

“Wat Telindus uniek maakt, zijn de mensen. Dit is de drijvende kracht van de organisatie en dit is ook wat het bedrijf wil uitstralen.”

Waar ben je het meest trots op?

In de twee jaar dat ik nu bij Telindus werk, ben ik het meest trots op de positie welke wij in de markt hebben heroverd. En ik ben blij dat ik daarin een steeds significanter bijdrage kan leveren. Wat Telindus uniek maakt, zijn de mensen. Dit is de drijvende kracht van de organisatie en dit is ook wat het bedrijf wil uitstralen. Het plezier en de betrokkenheid van de mensen maken uiteindelijk het verschil. Mensen doen zaken met mensen.

Ook aan de slag bij Telindus?

Hieronder vind je een aantal vacatures die interessant voor je kunnen zijn.

Bekijk alle vacatures

Ervaringen