Algemene informatie

  • Naam:Peter
  • Functie:Project Manager
  • Gestart:2018
  • Leeftijd:33

Waarom heb je voor Telindus gekozen?

In januari 2018 ben ik gestart bij Telindus als Project Manager op de afdeling Service Delivery. Mijn keuze voor Telindus was niet zo moeilijk. Het begon met een leuk telefoongesprek met Manon, de recruiter van Telindus. Vervolgens kwam ik op gesprek waar ik een warm welkom kreeg bij de receptie en kennis maakte met een aantal mensen uit de organisatie. Ik merkte al snel dat Telindus een organisatie is vol met gemotiveerde mensen en ik voelde me direct thuis. Er werd bij de kennismaking verteld dat Telindus aan het transformeren is van een productenorganisatie naar een Managed Services Provider. Dit innovatieve karakter spreekt mij zeer aan en ik wilde daar direct een rol in spelen. Mijn verwachting dat ik bij Telindus goed op mijn plek zou zijn bleek vanaf de eerste dag waar.

Hoe is de omgang en samenwerking met andere afdelingen?

Om de klantverwachtingen en onze dienstverlening zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten is goede samenwerking tussen de diverse afdelingen cruciaal. Uiteraard heeft iedere afdeling haar eigen taken en verantwoordelijkheden maar het is belangrijk dat wij onze klanten als één Telindus bedienen. Sinds ik bij Telindus werk zie ik de samenwerking tussen de afdelingen continu verbeteren. Zonder deze samenwerking kunnen wij namelijk niet de Managed Services Provider zijn die wij willen zijn. Zo is het enorm belangrijk dat Service Delivery actief betrokken is aan de voorkant. Het liefste zit ik zo vroeg mogelijk in het proces al samen met collega’s bij de klant aan tafel. Het gezamenlijke doel is de ultieme klantbeleving, van opdrachtformulering tot oplevering en beheer.

Hoe pakken jullie projecten aan? Wat maakt deze rol bij Telindus zo leuk?

Wij werken aan de hand van een op maat gemaakte projectaanpak. Deze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring met het uitvoeren van projecten gecombineerd met marktconforme best practices. Ieder project is uniek en vereist tot op een zekere hoogte maatwerk. Standaardisatie in onze aanpak is echter ook erg belangrijk. Onze groep projectmanagers evalueert daarnaast structureel de projecten en er is veel aandacht voor onderlinge coaching.

“Het liefste zit ik zo vroeg mogelijk in het proces al samen met collega’s bij de klant aan tafel. Het gezamenlijke doel is de ultieme klantbeleving, van opdrachtformulering tot oplevering en beheer.”

Wat het werken als projectmanager bij Telindus voor mij zo leuk maakt is onder andere de diversiteit van het werk. Soms ben ik bijna dagelijks op locatie van klanten aan het werk, terwijl ik in andere periodes meer vanuit ons kantoor in Utrecht werk. Dit is afhankelijk van de fase waarin een project zich bevindt en de afspraken die ik met mijn klanten maak. Bij het deelnemen aan offertetrajecten en interne projecten ben ik ook vaker op kantoor te vinden. Daarnaast vind ik het een leuke uitdaging om projecten zo goed mogelijk naar een succesvol einde te begeleiden. Als projectmanager probeer ik het project samen met het projectteam op de beste manier in te richten en uit te voeren om te komen tot het gewenste resultaat. De vrijheid om het project op maat te maken helpt hier enorm bij.

Waar ben je trots op?

Telindus geeft haar medewerkers vanaf het begin het vertrouwen om mooie dingen te doen. Ik werd bijvoorbeeld tijdens mijn eerste werkweek direct naar voren geschoven om deel te nemen aan een offertetraject. Dit betrof een intensief traject waarin we met een groot team collega’s van verschillende afdelingen samenwerkten om een mooie aanbieding te doen. Als projectmanager was ik in dit traject verantwoordelijk voor het projectplan. Uiteindelijk heeft Telindus deze opdracht, een groot project met een doorlooptijd van meerdere jaren, gegund gekregen en ben ik al meer dan een jaar iedere week bezig met de uitvoering. Het is heel tof om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan het succes van Telindus.

Ook aan de slag bij Telindus?

Hieronder vind je een aantal vacatures die interessant voor je kunnen zijn.

Bekijk alle vacatures

Ervaringen