Algemene informatie

  • Naam:Jos
  • Functie:Solutions Architect
  • Gestart:1997
  • Leeftijd:51

Weet je nog iets te vertellen over wat je eerste opdracht was bij Telindus? Hoe zag de IT er toen uit?

Toen ik eind jaren 90 bij Telindus kwam werken was een gemiddelde klant nog niet aangesloten op Internet en gebruikte nog geen e-mail. Hier sprong Telindus op in en ik kwam als engineer overal en nergens om de bedrijven aan te sluiten. Al die blije en verbaasde gezichten zodra het werkte, dat waren mooie tijden! Het is mooi om te zien hoe IT zich ontwikkeld heeft. Internet wordt vandaag de dag als basisbehoefte gezien. Veel van wat we toen deden is nu commodity maar nog steeds belangrijk als fundament. Nu gaat het over digitalisatie, IT-platformen, cloud. Het is leuk als specialist deze ontwikkelingen bij een partij als Telindus mee te mogen maken.

Kun je iets over je huidige functie vertellen?

In de loop der jaren heb ik diverse functies bekleed van engineer tot architect. Vandaag de dag werk ik als Solutions Architect in het Strategy & Solutions team. Hier werk ik mee aan de toekomst van ons bedrijf. Met ons team werpen we een blik in de (komende) IT-ontwikkelingen. Het is interessant om de toekomst en het heden aan elkaar te knopen. In virtuele teams ontwikkelen we diensten die inspelen op dat wat komen gaat. Het leuke van mijn functie is dat ik mij niet alleen bezighoud met het nieuwste van het nieuwste op gebied van IT-technologie maar juist ook met de business van onze klanten en hoe IT hierbij kan ondersteunen.

“Een belangrijk onderdeel van mijn job is het nauwgezet volgen van nieuwe technologische ontwikkelingen en na te denken over bijhorende mogelijkheden.”

Wat voor ontwikkelingen zie je binnen jouw vakgebied en wat maakt het zo leuk om daarmee aan de slag te gaan?

Een belangrijk onderdeel van mijn job is het nauwgezet volgen van nieuwe technologische ontwikkelingen en na te denken over bijbehorende mogelijkheden. De technologie ontwikkelt zich exponentieel. De beweging naar IT-platformen en ‘as a Service’ is in volle gang. Het is intensief maar gaaf om te voorspellen waar de markt heen gaat en vervolgens (nieuwe) technologie in te zetten voor de ontwikkeling van nieuwe Telindus diensten. Het leukste aan mijn functie is dat ik continu met het nieuwste van het nieuwste bezig ben, het komen tot nieuwe ideeën en deze concreet vertalen naar Telindus diensten.

Hoe houd je je kennis bij?

Het meest belangrijke is om altijd in gesprek te zijn met klanten om nieuwe ideeën te toetsen. In mijn functie ga ik een partnership aan met de klant om waarde in de vorm van nieuwe diensten te ontwikkelen. Telindus biedt de ruimte voor het onderzoeken en ontwikkelen van (eigen) innovatieve ideeën. Die ruimte is voor mij een belangrijk component voor het bijhouden van kennis. Daarnaast spar ik veel met collega specialisten, lees ik veel vakliteratuur, bezoek events, volg het nieuws van fabrikanten en studies van onderzoekbureaus als Gartner, IDC et cetera.

Wat is volgens jou de ambitie van Telindus?

Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van end-to-end IT-infrastructuur op het gebied van Connectivity, Cloud en Security, dat is waar Telindus goed in is. Het is gaaf om onderdeel te zijn en mee te mogen werken aan de continue vernieuwing van ons bedrijf op het gebied van bijvoorbeeld Automation & Orchestration. De ambitie van Telindus is dé specialist te zijn op het gebied van slimme en veilige IT-platforms. We willen elke klant ontzorgen, laten excelleren en accelereren door de inzet van een complete set uitmuntende IT-platform services: Leading in Smart Secure IT Platforms. Denk je aan IT as a Service dan denk je aan Telindus!

Ook aan de slag bij Telindus?

Hieronder vind je een aantal vacatures die interessant voor je kunnen zijn.

Ervaringen